Huidkanker

Nationale huidkankerdag 30 mei

huidkanker 1
Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. Risicogroepen zijn onder andere mensen met een licht huidtype, mensen die voor hun hobby of werk veel in de zon komen of mensen die medicatie gebruiken die het immuunsysteem remmen.

De verwachting is dat 1 op de 5 Nederlanders een vorm van huidkanker in hun leven krijgt. Oorzaak hiervan is de toename van het aantal oudere mensen Gezien hun leeftijd zijn zij langer blootgesteld geweest aan de schadelijke UV stralen van de zon. Bovendien waren er geen voorlichtingscampagnes over de gevaren van zonlicht toen zij jong waren. Een andere oorzaak is de toegenomen blootstelling aan de zon bij zon- of wintersportvakanties en het gebruik van zonnebanken. (Huidkanker, 2015)

huidkanker 2                                                                                                                             

Bescherm de huid tegen huidkanker!
Zonnebrandmiddelen houden UVB-licht en deels ook UVA-licht tegen en beschermen daarmee tegen huidkanker en versnelde huidveroudering.
Goed insmeren is dus heel belangrijk! Daarom ontvangt u in de hele maand mei 20% korting op alle zonneproducten!