Massages

Edelsteenmassage

Edelstenen hebben een grote aantrekkingskracht door hun mooie kleuren.
Je hebt de indruk dat ‘hij ons iets te zeggen heeft’, ‘naar ons lacht’, ‘bij ons wil zijn’, of ‘iets bijzonders heeft’.

Kleur en geur intuïtie
Bij een edelsteenmassage kies je intuïtief een steen, eventueel in combinatie met een essentiële olie. De stenen worden warm gemaakt in water tot 40 graden maar kunnen ook koud worden toegepast.
De edelsteenmassage is een ritmische massage met mooie gladde ovaalvormige stenen en massagegriffels, aangevuld met een manuele massage. Edelsteenmassage is een bijzondere ervaring en geeft een diepe ontspanning waarbij er veel stress wordt weggenomen. Je kunt je stukken lichter voelen door de sterk ontladende werking van de edelstenen.

De stenen worden na de massage goed gereinigd, ontladen en weer opgeladen. Dit kan op vele manieren. Een makkelijke manier is om de stenen goed met water af te spoelen of ze 24 uur in bronwater leggen.

Elke steen heeft zijn eigen werking. Hierbij een korte beschrijving:

 • Amethist ‘de ontnuchterende steen’ is een steen voor ontspanning en goed inzetbaar bij hoofdpijn. Amethist bevordert het gezond verstand en schenkt wijsheid. Kleur paars.
 • Bergkristal ‘het eeuwige ijs’ is een steen van duidelijkheid en inzicht. Een steen die het geduld, geestelijk evenwicht en zelfvertrouwen bevordert. Bergkristal versterkt de zelf genezende kracht van het lichaam. Kleur helder tot melkachtig glas.
 • Oranje Calciet is de steen voor rust en harmonie en laat de zonnige zijde van het leven zien. Goed bij stress, verdriet en onzekerheid.
 • Chinese Jade is de steen van rust en ontspanning. Maakt alles zachter, lichter, vriendelijker. Serpentijn kun je goed inzetten bij stress en boosheid. Kleur (pastel)groen..
 • Blauwe Chalcedoon is de steen van communicatie. Chalcedoon geeft rust en een zachte doorstroming. Versterkt de huid. Kleur lichtblauw.
 • Rode Jaspis is de steen van warmte en dynamiek, werkt aardend en activeert de energie in de voeten. Stimuleert de spijsvertering. Kleur rood/bruin met geel, grijs of zwarte strepen.
 • Hematiet. Geeft je vitaliteit, wilskracht en moed. Activeert de bloedcirculatie. Kleur zwart/grijs met een metaalachtige glans.
 • Groene Aventurijn is de steen van rust en evenwicht. Aventurijn kun je gebruiken bij allerlei huidproblemen. Goed bij hooikoorts, stress en ongeduld. Kleur groen.
 • Fluoriet is de steen van de creativiteit en concentratie. Fluoriet is goed bij klachten die voortkomen uit angst en verkramping of stijfheid. Kleur paars, lila, groen, geel, helder.
 • Magnesiet is de steen van rust en kalmte. Werkt ontspannend, afvoerend en doorstromend bij stress, onrust, vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn en overgewicht. Kleur wit met grijze cirkelachtige strepen.
 • Rozenkwarts ‘ steen van het hart’ De steen wekt liefde en levensvreugde op en kan ons gevoelsleven diepgaand beïnvloeden. Kinderen voelen zich sterk verbonden met de zachtheid die Rozenkwarts uitstraalt. Kleur roze.
 • Sneeuwvlok Obsidiaan de steen van bescherming en spiegeling. Geeft kracht en levensmoed. Inzetten bij innerlijke koude, vermoeidheid, onzekerheid. Kleur zwart met grijze vlokjes.

Openingstijden

MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG
10:00 uur – 22:00 uur

 

AFSPRAAK
We werken uitsluitend op afspraak

Onze nieuwsbrief