Dode Zee zouten en mineralen

Reeds in Bijbelse tijden was gemineraliseerde Modder van de Dode Zee en Dode Zee Zout om zijn huidvitaliserende en krachtige eigenschappen bekend.

Vandaag de dag is het gebruik van Modder en Zout de basis voor de kuurbehandelingen van vele mensen, die op grond van huidproblemen naar de Dode Zee reizen.

De huid, het grootste en één van de meest belangrijke organen van de mens is door de toenemende milieuvervuiling en de stijgende UV-straling dagelijks blootgesteld aan een bijzonder huidbelasting.

Producten uit de Dode Zee hebben als doel om de huid in harmonie te brengen door symptomen te verzachten en het goede gevoel te verbeteren. De producten zijn rijk aan mineralen en organische werkstoffen en geschikt voor elk huidtype.

Afgezien van de uitwerking op mensen met huidaandoeningen werkt een heet bad met Dode Zee zouten ontspannend op spieren, lichaam en ziel. Zo’n bad kan overal in de omgeving van de Dode Zee genomen worden maar ook gewoon thuis. Het effect is in veel opzichten hetzelfde: ontspanning en absorptie van mineralen.

De mineralen gebruiken een proces van osmose om vocht, dat noodzakelijk is voor een goede stofwisseling, uit de onderlaag van de huid te halen naar de bovenlaag (het epidermis).

Dode Zee Zouten zijn samengesteld uit mineralen en anorganische stoffen, die in de Dode Zee gevonden zijn. De voornaamste bestanddelen van het zout, afkomstig uit de zee, zijn magnesium, broom, natrium, kalium, chloor, calcium en in veel kleinere hoeveelheden strontium, iodine, lithium, sulfaten en andere.

De voornaamste functies van de hoofdmineralen worden hieronder samengevat:

Magnesium: Anti-allergeen, speciaal voor de gevoelige huid, een vochtvasthouder en een nevenfactor voor veel enzymen, die nodig zijn voor de cel-activiteit.
Broom: Antiseptisch, hersteld en verlicht huidziektes zoals psoriasis, verzacht en helpt bij het ontspannen van zenuwuiteinden.
Natrium: Actief bij het transport van celmembramen, maakt de opname van voedingssubstanties en de afvoer van afvalstoffen mogelijk.
Kalium: Regulator van de waterbalans, verbetert de stofwisseling en helpt bij de celvernieuwing en de celgroei.
Chloor: Verbetert de mineraalbalans van de cellen.
Calcium: Verstevigt de celmembramen, verlicht pijn, activeert enzymen.
Zink: Speelt een rol bij de enzymenregulatie van celvermenigvuldiging.

Modder is zeer effectief bij een grote verscheidenheid aan reumatische aandoeningen, alsmede voor cosmetisch gebruik. De opmerkelijk absorberende klei dringt diep in de poriën en verwijdert het vuil dat het voedingsproces belemmert. Door het omzetten van osmose voeden mineralen uit de modder de huid en herstellen z’n vitaliteit.

Als Dode Zee mineralen toegevoegd worden aan toiletartikelen die alleen voor een relatief korte tijd met de huid in aanraking komen, zoals shampoos, douchegel en zeep, voelt de huid na gebruik van de producten merkbaar zachter aan.
Shampoos die Dode Zee mineralen bevatten, reinigen en verfrissen het haar en de hoofdhuid en zijn geschikt voor droog/normaal en vet haar.

Verwen uzelf met producten uit de Dode Zee!

Openingstijden

MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG
10:00 uur – 22:00 uur

 

AFSPRAAK
We werken uitsluitend op afspraak

Onze nieuwsbrief