Kleurentherapie

De kracht van kleuren

De kracht van kleuren is een onderdeel van het spectrum van natuurlijke energie die door de zon wordt uitgestraald.
Zij vervullen onze lichamen en zij hebben een uitwerking op onze innerlijke kracht.

Sedert de oudste tijden werden kleuren gebruikt om te genezen. In de Middeleeuwen is deze kleurenleer bijna geheel verdwenen en het duurde tot de 19e eeuw voordat de belangstelling in de eigenschappen van licht en kleur weer werd hersteld.

Licht en zijn samenstellende kleuren hebben een krachtige uitwerking op lichaam en geest.
We reageren op kleuren, of we ons daarvan nu bewust zijn of niet.

Lichamelijke reacties op kleur

Het rood aan het einde van het kleurenspectrum maakt het lichaam over het algemeen gespannen, terwijl het blauw aan het andere spectrumeinde meestal ontspant. Rood licht verhoogt de spierspanning, de bloeddruk, de ademhaling en de hartslag. Blauw heeft het tegenovergesteld effect; het lichaam ontspant en het kan helpen tegen slapeloosheid.

Geestelijke reacties op kleur

Kleur beïnvloed onze waarneming. Een rode kamer lijkt bijvoorbeeld kleiner dan een blauwe kamer.

Emotionele reacties op kleur

Kleur heeft invloed op onze gevoelens over wat wij zien. Dit heeft te maken met lichamelijke reacties en psychologische associaties die zich van jongs af hebben ontwikkeld; als u in het verleden een prettige gebeurtenis hebt meegemaakt toen u bijvoorbeeld de kleur blauw droeg, dan kan die kleur u aan bepaalde gebeurtenissen herinneren.

De kleuren kunnen ook aan stemmingen gekoppeld worden. Rood, oranje en geel zijn warm en open en geven een gevoel van energie, opwinding en vreugde. Blauw, indigo en paars zijn kalmerend en kouder. Ze brengen het gestel tot rust en leiden tot ontspanning. Groen is de kleur van het evenwicht; zij staat in het midden van het spectrum.

Wanneer we ons goed voelen dan houden we waarschijnlijk van de meeste kleuren, maar emotionele en lichamelijke problemen brengen vaak een voorkeur voor verschillende kleuren met zich mee. Men zal zich van nature aangetrokken voelen tot blauwe tinten wanneer rust en genezing nodig is. Mensen die zich te snel opwinden hebben baat bij blauwtinten, maar depressiviteit heeft gele en gouden tinten nodig.

We worden beïnvloed door de afzonderlijke trillingen die elke kleur heeft. Elke kleur in het spectrum heeft zijn eigen trillingsgetal en deze trillingen corresponderen met de innerlijke trillingen van het lichaam. Elk deel van het lichaam resoneert met een andere kleur.

Wanneer we ziek zijn of problemen hebben, kunnen we de juiste kleur gebruiken om onze trillingen in harmonie te brengen en het natuurlijke evenwicht te herstellen.

Lees verder bij kleurenpunctuur.

Openingstijden

MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG
10:00 uur – 22:00 uur

 

AFSPRAAK
We werken uitsluitend op afspraak

Onze nieuwsbrief