7 augustus tot en met 20 oktober-metaal-herfst-loslaten

metaal 214

De Metaalproducten beschermen de huid tijdens de energetische herfst van 7 augustus tot en met 20 oktober. Deze producten vullen de mineralen weer aan en geven zuurstof. Ze verhogen de eliminatie van toxines via de lymfe. Metaalproducten worden gebruikt bij droge, doffe en vale huid. Op het lichaam worden ze ingezet bij zware benen en lymfestagnatie.

 

Goed om te weten

Wanneer ons lichaam zich niet kan ontdoen van zijn afvalstoffen, komen deze vrij in het bloed en kunnen diverse ongemakken als hoofdpijn, vermoeidheid, zware benen e.d. veroorzaken. Het is een gegeven dat we om ons lichaam gezond te houden, het proces van eliminatie en zuivering op regelmatige tijdstippen moeten stimuleren. Dit kan met behulp van bloed- en huidzuiverende kruiden. DETOX is een ideaal product voor een lente- of herfstkuur.

Voldoende water drinken is absoluut noodzakelijk tijdens een detoxkuur, drink bij voorkeur natriumarm water.

DETOX is geschikt voor diabetici.

detox 2014

Gebruik

1 ampul per dag verdund in 1,5 liter water. Aanbevolen: 2 a 3 x per jaar voor een periode van 6 weken. Mensen met een hoge intoxicatie (alcoholgebruik, medicatie, blootstelling aan zware metalen, pesticiden) is frequenter gebruik aan te raden.

Detoxkuren worden afgeraden tijdens zwangerschap en borstvoeding.

20 ampullen van 10ml: € 34,95

 

Tips voor de gezondheid van onze longen

Deze tips zijn zeker niet alleen bedoeld voor rokers maar voor iedereen die iets voor de gezondheid van zijn of haar Longen wil doen.

• Uitademen, dus loslaten, is een yinne beweging. Uitademen en kunnen loslaten hebben niet alleen betrekking op het daadwerkelijke ademhalen maar ook op alles wat ons in het leven belast. Kasten opruimen, scheiden van onbelangrijke dingen, het loslaten van vriendschappen (die te veel energie kosten), komen allemaal ook de gezondheid van de Longen ten goede.

• Verdriet is de emotie die de Longen het meest beschadigt. Hierbij gaat het niet om het heel natuurlijke en gezonde verdrietig zijn na het verlies van personen of materiële dingen. Schadelijk is een chronisch verdriet, het blijven hangen aan personen en dingen waarvan we eigenlijk afscheid hadden moeten nemen.

• Net zo schadelijk is het om helemaal geen verdriet toe te laten. Verdriet is heel natuurlijk en gezond omdat het ons helpt om afscheid te kunnen nemen. Alleen dan komt er voldoende ruimte vrij om verder te kunnen gaan in ons leven.

• De Longen zijn heel gevoelig voor uitdroging, een zogenaamde yin-deficiëntie. De uitdroging kan komen door droge kamerlucht en tabak maar ook door uitdrogende voedingsmiddelen.

• Uitdrogende voedingsmiddelen zijn met name koffie, hete specerijen, zwarte thee, groene thee en een overmaat aan alcohol.

• Voedingsmiddelen en bereidingen die de Longen juist beschermen tegen uitdroging: peren, mandarijnen, amandelmelk en sesam.

• Voedingsmiddelen die tevens goed zijn voor de Longen: rettich, radijs, koolrabi, tuinkers, waterkers, tijm.

• Ondanks dat een overmaat aan pittige voedingsmiddelen de Longen kan uitdrogen, is een erg pittige maaltijd voor rokers wél aan te raden. Voor hen geldt: af en toe pittige maaltijd is heel goed om de longen te bevrijden van toxines.

 

Lotuswortel – een plant voor je Longen

lotuswortel

De TCM (Traditional Chinese Medicine) kent nog een bijzonder leuk voedingsmiddel voor de Longen: de lotuswortel. Als je de lotuswortel in plakjes snijdt, dan weet je ook waarom dat zo is: de holle ruimtes doen denken aan de holtes van onze luchtwegen. Lotuswortels horen bij de familie van de waterlelie. In de herfst en winter zijn ze vers verkrijgbaar. In de overige maanden van het jaar zijn ze met name in gedroogde vorm (gedroogde plakjes of in poedervorm) verkrijgbaar. Lotuswortel helpt tegen hoesten en slijm in de holtes. Daarnaast bouwt lotuswortel Bloed op.

Recept: thee van lotuswortel

Schil 5 cm van een verse lotuswortel en rasp hem dan fijn. Knijp het sap in een pannetje en doe er een kop water bij. Breng kort aan de kook en drink de thee op.

In plaats van verse lotuswortel kun je ook gedroogde lotuswortel nemen. Kook deze circa 10 minuten met een kopje water. Schenk door een zeef en drink op.

Verse lotuswortel krijg je in de toko. Gedroogde lotuswortel is verkrijgbaar in de biologische winkel.

Bron: Praktijk Avivan

 

Jericho Premium Hydraterende Zeewier Crème

seaweed creme

Deze crème met Dode Zee mineralen, zeewier extract, vitamine A, E en B5, gouden Jojoba olie,

• minimaliseert vochtverlies

• helpt de vochtbalans vast te houden en herstellen

• reinigt en herstelt de huid

• onderhoudt de conditie van de huid

• natuurlijk parabeenvrij

Bij een droge huid of na beschadiging van de huid door de zon, maar ook tijdens de winter wanneer de huid in droge verwarmde ruimten wanneer de huid extra vocht nodig heeft, is dit een super hydraterende crème.

Gebruik: Dagelijks, eventueel vaker op een dag te gebruiken voor zowel het gezicht als het lichaam.

Combineer de crème met Jericho Seaweed Soap voor optimaal effect.

Tube 100g € 25,50

 

Nog veel nazomerse zonnestralen toegewenst!