Producten

ASU Forte: het vegetarische alternatief

Producten

ASU Forte: het vegetarische alternatief

ASU Forte bevordert onder meer de aanmaak van collageen, wat bijdraagt aan de stevigheid van het kraakbeen. Het is een 100% plantaardig product en daarmee de eerste vegetarische tegenhanger van glucosamine. ASU Forte bevat drie krachtige ingrediënten.

180 capsules à 330 mg
90 dagen gebruik
€ 31,90

De sterke punten van ASU Forte:

 • Drie krachtige, gewrichtsbeschermende ingrediënten in één formule: ASU (AvoVida™), gemberwortel-extract, Cat’s Claw-plantextract.
 • 100% plantaardig.
 • Wie geen baat heeft bij glucosamine, heeft dat in ongeveer 50% van de gevallen wel bij ASU Forte.
 • Geproduceerd door vooraanstaande West-Europese producent van voedingssupplementen, die voldoen aan de strenge GMP- en HACCP-eisen.
 • Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.• Etiket voorzien van informatie in uw eigen taal.
 • Lage prijs: € 31,90 per pot (goed voor liefst 3 maanden gebruik!). Levering in capsulevorm (vegetarische capsule). Voordeel van capsules ten opzichte van tabletten: snellere opname door het lichaam waardoor ze minder zwaar op de maag liggen.

Belangrijkste ingrediënt van ASU Forte is ASU, een speciaal bewerkt extract van avocado- en sojaolie. De afkorting ASU staat voor Avocado Soy Unsaponifiables. Dit ingrediënt bevordert de aanmaak van collageen in het kraakbeen. Het draagt daarmee op een andere wijze bij aan gewrichtsbescherming dan glucosamine, maar geeft in veel gevallen een vergelijkbaar resultaat.

ASU wordt aangevuld met krachtige extracten van gemberwortel en de Cat’s Claw-plant, vandaar de toevoeging ‘Forte’. Van deze extracten is aangetoond dat ze een gunstige invloed hebben op veel biochemische processen in en rond het gewrichtskraakbeen. In de praktijk komt dit neer op een relatief sneller resultaat en een nog betere bescherming van het kraakbeen. Deze ingrediënten hebben tevens een beschermende invloed op maag- en darmwand.

ASU Forte is méér dan een vegetarisch alternatief voor glucosamine en chondroïtine.

Hoe snel?

De ingrediënten in ASU Forte laten elk in een eigen tempo en op een eigen manier hun invloed gelden. Het voornaamste ingrediënt ASU (AvoVida™) heeft ongeveer 2 maanden nodig voordat de eerste veranderingen waarneembaar zijn. De ingrediënten gemberwortelextract en Cat’s Claw-plantextract zullen in veel gevallen echter sneller aanslaan.

De bescherming die het supplement biedt, houdt nog enige tijd aan nadat men stopt het in te nemen. Na verloop van tijd valt de bescherming echter weg.

ASU Forte kan langere tijd worden gebruikt. Het ingrediënt ASU is al vele jaren onderwerp van verschillende wetenschappelijke studies. Daarbij zijn geen ernstige neveneffecten naar voren gekomen. Onderzoek naar gemberwortelextract en Cat’s Claw-plant extract heeft eveneens geen schadelijke neveneffecten aan het licht gebracht. Dit is overeenkomstig de ervaringen van de traditionele kruidengeneeskunde waar deze producten al sinds lange tijd gebruikt worden.

ASU Forte en onze andere supplementen:

ASU Forte is méér dan een vegetarisch alternatief voor glucosamine en chondroïtine.

Het kan namelijk ook uitstekend door niet-vegetariërs worden gebruikt als aanvulling op die twee supplementen. De combinatie van de producten is zeer krachtig.

Ingrediënten:

Elke pot ASU Forte bevat 180 vegetarische capsules met elk 330 mg (150 mg ASU/AvoVida™, 130 mg gemberwortelextract en 50 mg Cat’s Claw-plantextract). De aanbevolen dosering is 2 capsules per dag (660 mg). Hierbij zijn de doseringen van elk van de ingrediënten conform wetenschappelijke studies. Een pot gaat bij deze dosering drie maanden mee.

ASU Forte bevat de volgende ingrediënten:

 • AvoVida™ – ASU, onverzeepbare fractie van avocado- en soja-olie
 • Gemberwortelextract
 • HPM-Cellulose (plantaardige capsule)
 • Cat’s Claw-plantextract
 • Magnesiumstearaat
 • Maltodextrine
 • Soja-eiwitisolaat
 • Siliciumdioxide
 • Natuurlijke kleurstof E171 (capsule)

Netto inhoud: 115 gram.

De soja die voor de productie van ASU Forte wordt gebruikt, is gegarandeerd niet genetisch gemodificeerd.

Gebruik
Het aanbevolen gebruik ASU Forte is 2 capsules per dag. U kunt deze naar keus tegelijk of verdeeld over de dag innemen. Het verdient wel de voorkeur om de capsules in te nemen bij de maaltijd(en).
Aanbevolen dosering niet overschrijden. Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Heeft u moeite met het doorslikken van capsules? U kunt de capsules openen door de helften van elkaar te schuiven. De inhoud kunt u mengen in vruchtensap of yoghurt.

Medicijninteracties
Bloedverdunners en stollingsremmers
Gemberwortelextract is een van de ingrediënten van ASU Forte. Dit extract kan een interactie aangaan met bloedverdunnende /stollingsremmende medicijnen. De interactie betreft een versterking van het effect van het medicijn. Indien u bloedverdunnende/stollingsremmende medicijnen gebruikt en wilt beginnen met het innemen van ASU Forte raden wij aan dit eerst te overleggen met uw arts.

Immuunonderdrukkende medicatie
Cat’s Claw-plantextract heeft een stimulerende werking op het immuunsysteem. Daarom wordt afgeraden Cat’s Claw te gebruiken in combinatie met immuunonderdrukkende medicatie.

Waarschuwingen
Zwangerschap/borstvoeding
Gebruik ASU Forte niet als u zwanger bent, de intentie heeft zwanger te worden of borstvoeding geeft. Het supplement heeft zeer een gunstig veiligheidsprofiel maar er zijn geen studies verricht die een eventuele nadelige invloed op het (ongeboren) kind kunnen uitsluiten.

Galstenen
ASU Forte bevat gemberwortelextract. Dit ingrediënt kan, net als gember in voeding, de afgifte van gal bevorderen. Indien er galstenen in de galblaas aanwezig zijn kan gemberwortelextract een galsteenaanval opwekken. Dit supplement dient u dan ook niet te gebruiken wanneer u in het verleden last heeft gehad van galstenen. Er hoeft geen probleem te zijn wanneer de galblaas is verwijderd.

Overgevoeligheid maag-darmstelsel
Ernstige neveneffecten zijn nooit geconstateerd bij gebruik van de verschillende ingrediënten in ASU Forte. De lichte neveneffecten die bij sommige mensen optreden, betreffen meestal overgevoeligheid van het maag-darmstelsel.

Gebruik op jonge leeftijd
Het gebruik van ASU Forte door kinderen en jongvolwassenen wordt afgeraden. Als uitgangspunt wordt genomen dat het lichaam volgroeid moet zijn op het moment dat met het gebruik wordt begonnen. Onder ‘volgroeid’ wordt zowel de botontwikkeling als de hormonale ontwikkeling verstaan. De reden dat Glucosamine.com dit aanbeveelt is dat er geen onderzoek is gedaan naar de veiligheid van dit supplement bij kinderen en jongvolwassenen.

Openingstijden

MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG
9:00 uur – 21:00 uur

 

AFSPRAAK
We werken uitsluitend op afspraak

Onze nieuwsbrief