Producten

LongLife Box 

Producten

LongLife Box

 • Blijf langer fit
 • Blijf langer fit
 • Alles in één: meer dan 20 superfoods, vitaminen en mineralen
 • Met o.a. omega-3, ginkgo biloba, ginseng, curcumine, resveratrol, vitamine D en magnesium
 • Handige maandverpakking
 • Ook zeer geschikt als cadeau

60 capsules + 30 softgels
30 dagen gebruik

€ 24,90

Langer gezond leven

We leven steeds langer. En we doen steeds meer ons best om die extra jaren in goede gezondheid door te brengen. Om te kunnen genieten van het leven en daarna van de oude dag. Om leuke dingen te doen. Om kinderen en kleinkinderen te zien opgroeien. LongLife Box sluit naadloos aan op dat streven, met meer dan 20 gezonde ingrediënten in een handzame dagelijkse dosis van 2 capsules en 1 softgel. De speciale selectie van ingrediënten heeft onder meer de volgende, officieel erkende gezondheidsvoordelen:

 • Ondersteunt het hart
 • Ondersteunt de bloedvaten
 • Houdt de geest helder
 • Draagt bij aan de instandhouding van normale botten
 • Maakt spieren soepel
 • Draagt bij aan de instandhouding van normaal haar
 • Draagt bij aan de instandhouding van normale huid
 • Vergroot het uithoudingsvermogen
 • Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem

Kortom, LongLife Box draagt op veel manieren bij aan het behoud van de gezondheid en is een uitstekende keus voor wie goed voor zichzelf wil zorgen.

Zeer compleet

LongLife Box bevat essentiële vitamines en mineralen en daarnaast veel bekende ‘superfoods’. Veel mensen gebruiken een of meerdere supplementen ter ondersteuning van hun gezondheid. Multivitamine, Visolie/Omega-3, Ginkgo Biloba, Ginseng, Curcumine en Resveratrol zijn het populairst. Voor het eerst worden al deze ingrediënten en meer samengebracht in één supplement om langer fit te blijven. Niet in nietszeggende hoeveelheden, maar in de zinvolle doseringen zoals die worden toegepast in wetenschappelijke onderzoeken.

LongLife Box bevat per dagdosering van 2 capsules + 1 softgels (die samen mogen worden ingenomen) de volgende ingrediënten:

Essentiële vetzuren

Visolie (Omega-3)
1000 mg, waarvan minimaal 280 mg Omega-3, waarvan minimaal 160 mg EPA en 100 mg DHA.
De omega-3 vetzuren EPA en DHA uit visolie hebben een breed gunstig effect op de gezondheid: het behoud van een normale hartfunctie en in hoge doseringen op het behoud van normale triglyceriden-waarden in het bloed, een normale bloeddruk, een normale hersenfunctie en een normale oogfunctie (‘gezichtsvermogen’). Het eten van twee keer vette vis per week levert voldoende omega-3 vetzuren op. Wie niet zo vaak vis wil of kan eten, heeft een goed alternatief met de visolie/omega-3 in LongLife Box.

Plantextracten (‘superfoods’)
Ginkgo Biloba – 120 mg
Ginkgo Biloba is een unieke boom die al meer dan 200 miljoen jaar weinig veranderd lijkt te zijn. Er bestaan geen aanverwante boomsoorten meer. De bladeren van dit ‘levend fossiel’ bevatten fytonutriënten die in geen enkele andere plant voorkomen. Het extract van de Ginkgo Biloba-bladeren behoort samen met curcumine tot de meest gebruikte voedingssupplementen.

Groene thee – 120 mg
De gunstige gezondheidseffecten van groene thee zijn inmiddels breed bekend. Ze worden toegeschreven aan de catechines in groene thee, met name de epigallocatechinegallaat (EGCG). We raden iedereen dan ook aan om dagelijks groene thee te drinken. Voor wie dat niet wil of kan, is er groene thee-extrakt. De 120 mg groene thee-extract in LongLife Box komt overeen met 1 à 2 koppen groene thee per dag.

Curcuminoïden (curcumine) – 15 mg
Curcumine wint snel aan populariteit. Het is in Europa inmiddels een van de meest gebruikte supplementen. Curcumine is een natuurlijke stof die voorkomt in de wortel van de plant Kurkuma, ook wel Indiase Geelwortel genoemd, die veel als specerij wordt gebruikt in de Indiase keuken. Curcumine is een van de drie curcuminoïden die voorkomen in dit gezonde extract.

Panax Ginseng – 115 mg
Panax Ginseng is sinds zo’n 4000 jaar een gecultiveerd gewas en wordt gebruikt in China, Korea en Japan. Het extract bevat ginsenosiden. Samen met het extract van Ginkgo Biloba is het al jaren een zeer populair supplement in Europa.

Druivenpit – 47 mg
Gezonde voedingsmiddelen zijn alcoholvrije rode wijn, druivensap en blauwe bessensap. Ze zijn een bron van oligomere proanthocyanidinen (OPC’s). Een van de rijkste bronnen van OPC’s is rode wijn, afkomstig uit de druiven waaruit de wijn is gewonnen. Een glas rode wijn bevat ongeveer 25 mg proantocyanidinen, afkomstig uit druivenpitten. Dat is even veel als in een dagdosering uit LongLife Box.

Quercetine – 40 mg
Quercetine is een stof die in talrijke voedingsmiddelen in kleine hoeveelheden voorkomt. Rijke bronnen van quercetine zijn uien en appels. De dagelijkse voeding bevat gemiddeld zo’n 20 mg quercetine. In LongLife Box zit nog eens 40 mg, afkomstig uit de bloemen en knoppen van de honingboom. Voor quercetine is geen levensverlengend effect vastgesteld. Dierstudies met vergelijkbare doseringen quercetine wijzen in plaats van op ‘het toevoegen van jaren aan het leven’ echter wel op ‘het toevoegen van leven aan de jaren’.

Resveratrol – 6 mg
Resveratrol is een gezonde stof die wordt gevonden in onder meer rode wijn. De hoogst gemeten concentraties resveratrol in wijn liggen rond de 1 mg per glas. In LongLife Box zit 6 mg per dagdosering. Bij dierstudies is een levensverlengde werking vastgesteld, bij mensen is daarvoor nog geen bewijs gevonden. Het onderzoek naar resveratrol gaat onverminderd door; de stof blijft wetenschappers intrigeren. Ook als supplement blijft het erg populair.

Piperine – 2 mg
Piperine is een extract van zwarte peper (het geeft de scherpe smaak aan deze specerij). Het is toegevoegd aan LongLife Box omdat het een positieve interactie heeft met curcumine en groene thee-extract.

Luteïne – 1 mg
Luteïne is een natuurlijke gele ‘kleurstof’ die voorkomt in onder meer spinazie, boerenkool en gele wortel. Ze is verwant aan het oranje beta-caroteen uit oranje wortel. In het menselijk oog komt luteïne voor in de ‘gele vlek’ (macula lutea) van het netvlies.

Mineralen

Magnesium – 150 mg (40% ADH)
Magnesium is een van de bekendste mineralen. Het is essentieel voor veel lichaamsfuncties. Veel mensen gebruiken een magnesiumsupplement vanwege de duidelijk merkbare positieve invloed op het lichaam, met name vermindering van geestelijke en lichamelijke vermoeidheid. In LongLifeBox is magnesiumoxide opgenomen. Deze vorm heeft als voordeel dat ze wel 4 tot 6 maal meer magnesium per gram bevat dan de meeste andere magnesiumverbindingen. Daarnaast leidt magnesiumoxide (per mg magnesium) veel minder snel tot maag- en darmbezwaren.

Zink – 6,7 mg (67% ADH)
Zink is een belangrijk mineraal dat vooral voorkomt in vlees en schaaldieren. In plantaardige voeding komt het in geringere concentraties voor. Daarnaast kan het lichaam minder makkelijk zink uit plantaardige voeding opnemen. Omdat veel mensen de consumptie van vlees minderen, hebben wij gekozen LongLife Box te voorzien van 6,7 milligram zink, wat overeenkomt met tweederde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dit is geen overdreven hoge dosering. Zelfs bij een hoge vleesconsumptie levert het geen overmaat aan zink op.

Selenium – 55 mcg (100% ADH)
Selenium is een zeer belangrijk sporenelement. In Noord- en West-Europa zit relatief weinig selenium in de grond. Hierdoor bevat ook de voeding, zowel plantaardig als dierlijk, relatief weinig selenium. Vanwege de lage concentraties selenium in voedingsmiddelen heeft de Finse overheid besloten dit element toe te voegen aan meststoffen. In andere Europese landen is dit helaas niet gedaan. In de Verenigde Staten en dan vooral in het westen van het land is de grond goed voorzien van selenium. De gemiddelde Amerikaan heeft daardoor een selenium inname van ruim 100 microgram per dag. De Finnen krijgen door de seleniumverrijkte meststoffen 100 tot 110 microgram selenium binnen. De gemiddelde seleniuminname in Europa ligt daar met 30 tot 60 microgram ver onder. LongLife Box bevat een veilige hoeveelheid selenium. De dagdosering (55 microgram) brengt je ongeveer op het niveau van mensen die voedsel eten van seleniumrijke grond.

Jodium – 150 mcg (100% ADH)
Jodium is voor veel mensen het belangrijkste element in LongLife Box. De reden is dat jodium van nature alleen in voldoende mate in vis, zeevruchten en zeewier voorkomt. Veel mensen eten dit soort voedingsmiddelen niet. Geen zeevoedsel eten resulteert in principe in een tekort aan jodium. In het verleden werden inderdaad veel mensen ziek door een jodiumtekort. Sinds de Tweede Wereldoorlog voegt men daarom met jodium verrijkt zout toe aan brood. Maar behalve dat veel mensen geen zeevoedsel eten, zijn er ook steeds meer mensen die geen of weinig brood eten. Vooral voor hen is het raadzaam om jodium aan te vullen.

Vitamines

Provitamine A – 500 mcg (63% ADH)
Provitamine A (beta-caroteen) is onmisbaar en draagt bij aan het behoud van onder meer een gezond immuunsysteem, een goed gezichtsvermogen en een gezonde huid. Daarnaast biedt provitamine A bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Vitamine B Complex
1,5 mg Vitamine B1 (138% ADH), 1,8 mg Vitamine B2 (128% ADH), 18 mg Vitamine B3 (113% ADH), 8,1 mg Vitamine B5 (135% ADH), 1,5 mg Vitamine B6 (105% ADH), 90 mcg Biotine/Vitamine B8 (180% ADH), 110 mcg Folaat/Vitamine B11 (57% ADH), 6 mcg Vitamine B12 (240% ADH)
B-vitamines hebben, net als vitamine A, een brede werking. De vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 (folaat) en B12 dragen bij aan het behoud van tal van essentiële functies en organen in het lichaam, waaronder het hart, zenuwstelsel, hormonen, huid en immuunsysteem. Ook beschermen ze cellen tegen oxidatieve schade. Vitamine B12 is extra van belang voor vegetariërs en veganisten.

Vitamine C – 80 mg (100% ADH)
Vitamine C vervult diverse belangrijke rollen in het menselijk lichaam. Vitamine C is vooral van belang voor de energieproductie, vermindering van vermoeidheid en ondersteuning van het immuunsysteem. Ook bevordert deze vitamine de productie van collageen voor het behoud van normaal functionerende gewrichten, pezen, huid, botten, tanden en tandvlees.

Vitamine E – 12 mg (100% ADH)
Ons lichaam verbruikt zuurstof om met name vetten en koolhydraten te ‘verbranden’ en zo energie te produceren. Bij deze zogeheten oxidatieve processen komen reactieve moleculen vrij die schade aanrichten in het lichaam. Deze schade noemt men ‘oxidatieve stress’. Om de schade door reactieve moleculen te beperken maakt het lichaam gebruik van anti-oxidanten. Vitamine E is zo’n anti-oxidant. Er zijn veel anti-oxidanten in onze voeding, maar vitamine E is essentieel.

Vitamine D3 – 25 mcg (500% ADH)
Vitamine D is essentieel voor het behoud van gezonde botten en tanden en ook van groot belang voor het immuunsysteem. Vitamine D is de enige vitamine die de mens voor het grootste deel niet opneemt uit voeding, maar via een andere bron: zonlicht. Het menselijk lichaam maakt vitamine D aan in de huid zodra deze aan zomers zonlicht wordt blootgesteld. Dat lukt echter veel minder in de herfst en lente en helemaal niet in de winter. Ook mensen die veel in huis of kantoor zijn, kunnen een tekort krijgen aan vitamine D. In dat geval is het verstandig te kiezen voor een voedingssupplement met vitamine D.

Vitamine K2 (MK7) – 60 mcg (80% ADH)
Vitamine K is van belang voor de bloedstolling en draagt daarnaast net als vitamine D bij aan het behoud van gezonde botten. De twee vitamines hebben elkaar daarbij nodig. Waar vitamine D ervoor zorgt dat het lichaam het mineraal calcium kan opnemen, daar zorgt vitamine K ervoor dat het calcium wordt opgenomen op de juiste plek, namelijk in de botten en tanden. Bij een gebrek aan vitamine K kan het lichaam het calcium moeilijk kwijt in de botstructuur en wordt het op ongewenste plaatsen in het lichaam afgezet.

Openingstijden

MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG
10:00 uur – 22:00 uur

 

AFSPRAAK
We werken uitsluitend op afspraak

Onze nieuwsbrief