Massages

Massage voor mensen met kanker

Een intuïtieve ontspanningsmassage, gegeven vanuit het hart is helend en kan daarmee ondersteunend zijn voor patiënten met kanker. De zware en belastende behandelingen die de meeste patiënten ondergaan om te genezen (of het leven te verlengen) geven veel spanning en stress en negatieve lichamelijke ervaringen. Een zachte koesterende en prettige aanraking kan weer de nodige rust en ontspanning geven om zo de balans weer te herstellen en je bewust te worden dat je meer bent dan alleen de ziekte.

Overleg en afstemming met de behandeld arts zijn nodig zodat een massage aanvullend is en de behandelingen niet worden verstoord.

Een massage bij kanker geeft geen genezing maar kan wel het vertrouwen in je lichaam helpen herstellen. Weer contact maken met je lichaam en ruimte maken om emoties te voelen en toe te laten.

Voor littekenmassage en/of lymfedrainage-massage kunt u terecht bij Balance Sportverzorging & Massage

Huidverzorging

Je huid kan veranderen door de behandeling van kanker en soms door de ziekte zelf. De huid is kwetsbaarder en gevoeliger. Soms kan de huid droog en schilferig worden of juist vetter, soms rood of opgezet en lijkt soms dunner. De huid kan vlekkerig worden door de verandering van de pigmentatie.

Belangrijk is om vochtherstellende crèmes en bodylotion te gebruiken die geen allergie kunnen veroorzaken. Vraag voor de aanschaf van een product om een proefje zodat u het eerst kunt testen. Wees voorzichtig met zonlicht.
Vraag gerust om meer adviezen over de verzorging van je huid en het aanbrengen van make-up. Bijvoorbeeld hoe je uitgevallen wenkbrauwen bij kunt tekenen.

Hand- en voetverzorging

Chemotherapie en radiotherapie kunnen beschadiging van de nagels veroorzaken. De nagels kunnen droger of zachter worden en breken en/of splijten. Door toename van pigmentatie kunnen nagels donkerder lijken. Ook kunnen nagels langzamer groeien of er kunnen witte lijnen in de nagels ontstaan.

Door de behandeling kan het zijn dat je gevoeliger bent voor infecties of makkelijker bloedingen krijgt. De verzorging van handen en voeten heeft in deze tijd dus wat extra aandacht nodig.

‘wie er goed uit ziet,
Voelt zich vaak ook beter….”

Openingstijden

MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG
10:00 uur – 22:00 uur

 

AFSPRAAK
We werken uitsluitend op afspraak

Onze nieuwsbrief