Nieuw: selftanning producten van Eco by Sonya

MinkBC 

Selftanning tips met de Eco By Sonya producten:

  • Voor alle zelfbruiningsproducten geldt: 24 tot 48 uur van tevoren exfoliëren, met bijvoorbeeld de Pink Himalaya Scrub en de Tan Remover Glove voor het mooiste resultaat. Ieder product heeft 8 uur nodig om op de juiste kleur te komen.
  • Voor een langere houdbaarheid van je teint gebruik je zeepvrije producten, bijvoorbeeld de Eco Tan Lemongrass Cleansing Foam en de Coconut Body Milk.
  • Wij adviseren om 24 – 48 uur voor gebruik van de zelftanning te scheren.
  • De zelfbruiningsproducten zijn geheel zonder kleurstoffen, de stof die gebruikt wordt is DHA. Dit is een suiker die (je kunt het zelfs eten) kan reageren met de eiwitten in je dode huidcellen. Tijdens die reactie worden er melanoïdines gevormd en die zijn bruin. De ‘eindkleur’ wordt bepaald door de concentratie DHA; hoe meer er in het product zit, hoe donkerder het resultaat. Onder meer je huidskleur, de verdeling van de dode huidschilfers en de zuurgraad van je huid bepalen de uiteindelijke kleur van de bruining.
  • Een spray en mousse is voor gevorderden, crème voor beginners.
  • Altijd op een gescrubte of op andere manier geëxfoliëerde en dus van dode huidcellen ontdane huid, want dat zijn de saboteurs van een mooie egale kleur.
  • Het grote voordeel van zelfbruiners is dat je minder in de zon gaat en dus minder kans hebt op zonneschade. Maar let wel op: in een selftanner zit géén SPF, dus er moet alsnog een zonbeschermer over je bruine huid.

 

Advies per product:

 

Winterskin: voor de hele lichte tot medium huid.

Geeft eWinterskinen mooie gouden bronzing, bij een lichte huid al na één keer aanbrengen. Doordat het een bodylotion structuur heeft en wit is wanneer je hem aanbrengt zie je goed waar je gebleven bent en daarom super handig in gebruik wanneer je niet bekend bent met tanningproducten. Blijft tot 24 uur doorkleuren, advies is tot 3x in de week gebruiken tot de gewenste kleur is bereikt. Ook geschikt als after sun om iedere teint te onderhouden.

 

 

Invisible Tan: voor de medium tot donkere huid.

GeeInvisible tanft een mooie gouden bronzing. Doordat het een bodylotion structuur heeft (net als de Winterskin) en wit is wanneer je hem aanbrengt zie je goed waar je gebleven bent en daarom super handig in gebruik wanneer je niet bekend bent met tanningproducten.

 

 

 

 

Cacao Mousse: voor de donkere huid.

DCacao moussee Cacao Mousse en de Hempitan zijn de twee donkerste zelfbruiners. De Mousse geeft de snelste bruining en zorgt door de cacao voor een ‘matte’ gloed. Je brengt de mousse het mooiste aan met behulp van de Deluxe Velvet Tanning Mitt. Wil je minder donker met de Mousse? Douche dan bijvoorbeeld na 4 uur af met lauwwarm water (zonder zeep) om het proces te stoppen. Doordat de Cacao Mousse de meeste verzorgende ingrediënten bevat is deze ook geschikt om in combinatie met een probleemhuid te gebruiken.

Hempitan: voor de donkere huid.

SameHepitamn met de Mousse de donkerste zelfbruiner. De Hempitan is een bodywater, gebruik de spray en smeer direct in. Super fijn product in de zomer bij transpiratie, het bodywater trekt namelijk heel snel in en plakt niet. Geeft een warmere gloed dan de Mousse.

 

 

 

 

Face Tan Water: speciaal voor het gezicht.

De FaceFace Tan Water Tan Water is geschikt voor alle huidtinten. Dit egaliserende serum gebruik je als een toner en heeft een anti-ageing formule. Rijk aan vitamine C voor een helder uitziende huid. Breng het product een paar keer per week aan op het gezicht, hals en decolleté tot je jouw gewenste kleur hebt bereikt. Voor een sunkissed glow bij een lichte/medium huid max. 2x per week.

 

      

 

Leuke weetjes

De Pisalt scrugnk Himalaya Salt Scrub is ook heerlijk als lichaamsmasker, breng de scrub aan en laat eerst intrekken. Kan ook ingemasseerd worden op de hoofdhuid om een droge/schilferige hoofdhuid tegen te gaan. Dit product wordt tevens veel gebruikt bij (medische) pedicures.