nieuwsflits juni 2015

Voor Vaderdag

Phytohydratant

Creme Hydrantante Tropicale

Beschermende en kalmerende moisturizer.
Deze anti-agingcrème (antioxidant Zwitserse Edelweiss) beschermt tegen vrije radicalen, is optimaal hydraterend (Aquaxyl ®) en kalmerend (Aloë en Calendula). De crème is zeer rijk aan hoogwaardige werkstoffen en essentiële oliën maar door de aangename niet vette geltextuur ook zeer geschikt voor mannen als dag- en nachtverzorging en zeer verzachtend na het scheren.

100ml € 51,00 nu € € 45,00

 

After Shave Balm

MCadtershave

Deze lichte balsem is speciaal samengesteld om de huid te kalmeren na het scheren en om irritatie en roodheid te verminderen. De rijke formule bevat:
• Aloë Vera-extract, dat helpt om de geïrriteerde huid te kalmeren en roodheid te verminderen.
• Verbena- en Mint-extracten die direct een verkoelend en verfrissend effect hebben.
• Hyaluronzuur, dat helpt om de natuurlijke vochtbalans van de huid vast te houden.
• Mineralen uit de Dode Zee, die helpen om de huid te voeden en de natuurlijke vochtbalans te behouden, essentieel voor de elasticiteit van de huid.

100ml € 19,95 nu € 15

 

Voeding als medicijn

In de meeste West-Europese landen is het niet toegestaan om geneeskrachtige of therapeutische eigenschappen toe te schrijven aan een voedingsmiddel of natuurproduct. Toch zijn veel kruiden en specerijen die gebruikt worden voor medicinale doeleinden ook terug te vinden in de traditionele keuken.

Gesneden gember in een roerbakschotel wordt beschouwd als voedsel en stukjes gember met andere kruiden in een thee als medicijn. Knoflook staat bekend als smaakmaker maar ook als medicijn tegen hoge bloeddruk, verkoudheden en slijmontstekingen.

Wil je meer lezen en tips tijdens het boodschappen doen klik hier

 

Vitamine B12 In het kort:           download                       

Een heel groot deel van de bevolking heeft een gebrek aan vitamine B12, maar dat wordt zelden vastgesteld, omdat B12-waarden in het bloed weinig zeggen over de B12-concentratie in het lichaam. Bij veel hersen- en zenuwaandoeningen blijkt B12-suppletie de magische sleutel, die helaas vaak (te) laat gevonden wordt. Vooral oudere mensen, mensen met maagdarmaandoeningen en mensen die maagzuurremmers (omeprazol, Tagamet, Zantac) nemen, hebben vaak een gebrek aan vitamine B12. Maagzuurremmers remmen de opname van B12. Andere medicijnen die de opname van B12 verminderen zijn cholesterolremmers (cholestyramine), antibiotica en het diabetesmedicijn metformine.

Het goede nieuws is dat een gebrek aan vitamine B12 en de gevolgen ervan meestal hersteld kunnen worden door suppletie.

Donderdag 11 juni a.s. is er een lezing over vitamine B12 bij Clubhuis “d’n Aanval”, Rapportstraat 70, Veldhoven. Aanvang 19.00u. Entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Hartintensie

De workshop Hartintensie = vol!

Het wordt een hele interessante, diverse middag met 3 verschillende workshops. Wacht niet te lang met aanmelden mocht je interesse hebben…

Meer info

hart

Hartelijke groet,

Willemien.